Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 986 795 km-t sportoltatok
anyuka fut

Elúszott a 10-dik hetem, avagy betegen nem megy

donitimi | 2011-10-28 10:33:06 | 4 hozzászólás

Sziasztok

Péntek van, és csak egyszer voltam futni a héten, sajna már nem is jön össze. Elkapott valami nyavalya, minek köszönhetően legtöbb időmet az illemhelyen tölthetem. Enni sincs nagyon erőm, tegnap sós vízben főzött krumplin voltam egész nap. A végtagjaim meg úgy fájnak, hogy még az is fáj ha a ruha hozzáér a bőrömhöz.Sírós Soha ne legyen ilyenetek.

Egy betegség soha nem jön jókor, de ez most kivételesen nagyon rosszkor jött. Képzeljétek, vettem egy téli futónadrágot, és egy esőkabátot.Vigyor Nagyon várom, hogy kipróbálhassam, de még türelemmel kell lennem. Tegnap alig voltam fent, ma már legalább tudok írni picit, szóval azért javul a helyzet. Annyira örültem amikor találtam a boltba ezeket a cuccokat, pedig nem terveztem venni, de nem tudtam kihagyni, felpróbáltam a fülkében és mintha nekem csinálták volna. A nadrág softshell-anyag, szélálló, rugalmas, lélegző, víztaszító. A kabát vízhatlan, szélálló, légáteresztő. 15 euro volt a nadrág, és 10 euro a kabát. Amugy nem vagyok teljesen tisztában ezeknek az áraival, de úgy gondoltam, hogy ennyiért nekem megéri. A régi cuccban sokszor éreztem, hogy hideg, mert beleizzadtam és amikor a végén hazaszoktam sétálni, bizony nem volt éppen kényelmes érzés.

Egy kérdés a végére: Szoktatok szedni valami immunerősítőt télen??? Csak, hogy ezentúl esetleg kivédjem ezeket a megbetegedéseket.

Üdv mindenkinek, jó szaladgálást, ha előbb nem, jövő héten én is megyek ám... új ruciba...Nevetés

Szép napot: Doni

10-dik hét megkezdve...

donitimi | 2011-10-25 12:45:31 | 2 hozzászólás

Sziasztok

Ma elkezdtem a 10-dik hetet az edzéstervemen. 8 perc futás, 2 perc séta, 10 perc futás, 2 perc séta, 6 perc futás, 2 perc séta, 8 perc futás, és a végén séta, és persze nyújtások.

Borongós, csepergős idő van, de ez nem tartott vissza, hiszen ahogy korábban valaki írta, nincs rossz idő, csak motiválatlan futó. Sokat járt ezen anno az agyam, és igaz. Szóval már nem állít meg holmi eső vagy szél.

Ami a zenét illeti, ma az első két futós szakaszon hallgattam, de utána lekapcsoltam és nagyon jó volt csendben futni. Talán munkahelyi ártalom nálam, igaz, hogy szeretem a zenéket, hallok is eleget, lévén hogy olyan helyen dolgozom ahol mindig szól a rádió, de ma azt éreztem, hogy éppen ezt kompenzálandó, jól esik ha legalább addig csend van körülöttem amig szaladok.

Összesen 6 km-t tettem meg, ebből kb. 4.4 km volt a futás, illetve kocogás. Nincs olyan órám ami mérne távolságokat, ezért jobb híján az út menti km kövekre hagyatkozom, és úgy sac/kb tudom kiszámolni a dolgokat. Sokan írtátok, hogy fontos a pulzusmérés is, én még meglehetősen kezdő vagyok, nincs is pulzusmérőn (bár már nézegettem párat). Úgy tudom, olyan óra is van ami a távolságot, pulzust meg több mindent tud egyszerre mérni. Bár, gondolom ennek már borsos ára lehet. Van tapasztalatotok ezek terén? Ha igen, szívesen fogadom. Bár tavasznál előbb nem lesz rá keretem, sőt az is kérdéses, mert ha így folytatom, akkor tavasszal inkább egy új cipőt veszek majd. Idővel majd minden kiderül és kialakul.

Szép napot, jó futást mindenkinek, hajrá.

Doni

Ma ráköszöntem...

donitimi | 2011-10-19 12:26:12 | 11 hozzászólás

Sziasztok

Ma is elmentem futni, bár általában úgy osztom be, hogy a futós napok után legyen egy amin pihenek, de kicsalogatott a napsütés, és most két nap nem valószínű, hogy tudom menni. Erre a hétre is már megvan két edzés, még egy kell és akkor jövő héttől megint továbbléphetek.

Megint találkoztam azzal a futó csajjal akivel tegnap. Tegnap nem köszöntünk egymásnak, hiába kerestem vele a szemkontaktust, elkapta a fejét. (ezt írtam is tegnap). Többen reagáltatok rá, hogy ti bizony ráköszöntetek volna, vagy intettetek volna neki. Na, nagy volt bennem az öröm amikor megláttam, egyből beugrott amiket írtatok. Már előre mosolyogtam rá, hátha sikerül megnyernem a bizalmát, aztán amikor egymáshoz értünk, ráköszöntem. A szemembe nézett és........ nem szólt egy mukkot sem. Most komolyan, nem alapvető, hogy visszaköszönök, ha rámköszönnek??? Vagy tévedésben vagyok?? Először felhúztam magam, hogy miért ilyen neveletlen valaki, aztán lefutottam az utolsó szakaszomat is, és akkor már csak nevettem magamban rajta. Én megtettem, amit lehetett, nem rajtam múlt.

Lenyújtottam, hazasétáltam, nem törődöm vele többet. Főzöm a kaját a családnak, lencse lesz. Nem tudom ti szeretitek e, de én minden évben megkívánom párszor. Már nem délben megyek a gyerkőcért az oviba, hanem fél 4 után, tegnap már el is aludt(ez volt az első eset). Olyan boldog voltam amikor anyukám újságolta, hogy rögtön elmondtam a többieknek a fogorvosi váróba, ahol ültünk. Tegnap volt életem első foghúzása, 34 éves vagyok, elég jól kitartottak. Na, ez most jól témába vágott, bocsi.

Szép napot

Doni

Más is fut...

donitimi | 2011-10-18 12:19:31 | 6 hozzászólás

Sziasztok

Jelentem megkezdtem a 9-dik heti edzésadagot. 6 perc futi, 2 perc séta, 12 perc futi, 2 perc séta, 6 perc futi, 2 perc séta, 4 perc futi. A végén meg majdnem egy km séta még, közben nyújtások és egyebek.

Találkoztam ma egy másik futóval, amikor egy kereszteződésnél elékanyarodtam totál elkapott a nevetés. Jó volt látni, hogy nem csak én vagyok futóbolond a környéken. Kerestem vele a szemkontaktust, de ő elkapta a fejét, és meg nem bírtam ki, hogy ne vigyorogjak. Örültem neki, hogy látom, pedig nem is ismerem a csajt.

Egy bácsika meg megkérdezte tőlem, hogy torna?? Nem, mondom, futás. Aranyos volt ő is. Néha nem túl bizalomgerjesztő emberekkel találkozik az ember, de az a ritkább. Szerencsére...Volt, hogy már megállt mellettem egy hapsi kocsival, hogy elvigyen-e, nem reagáltam semmit, így odébbállt, de megvallom ott volt egy kutyák elleni, ezer éves gázspray a zsebemben, és rámarkoltam, hogy előkapjam ha szükséges. Vannak furcsa emberek...

Főzök valami ebédet, úgy érzem a mai napnak már volt értelme, mert elmentem futni. Még kétszer tervezek menni a héten. Derűs napot nektek futótársak,( akár ismeretlenül is).Vigyor

Doni

 

Buli után nehezebb

donitimi | 2011-10-16 16:27:46 | 2 hozzászólás

Sziasztok

Nem rég értem haza futásból. Megvan az erre a hétre előírt adag. A 16 hetes edzéstervem 8-dik hete. Háromszor kellett mennem és mivel eddig csak kettő volt, arra való tekintettel, hogy holnap új hét kezdődik, beöltöztem és nekivágtam. Az igazat megvallva nem voltam túl jó, de megvan és ez a lényeg. Tegnap este jótékonysági bálba voltunk a férjemmel, hajnali 4-kor kerültünk ágyba, nem aludtunk túl sokat. Ennek tudom be, hogy kissé nehézkesen mozogtam, de örülök, hogy megcsináltam. Valószínűleg az is rontotta a helyzetet, hogy ittam a buliba egy mézes pálinkát és két jagert(jégert, na).

A testemnek szüksége van az elegendő pihenésre és erre ezután jobban odafigyelek, mert így könnyen rosszul is elsülhetnek a dolgok. Gondolok itt akár húzódásra, rándulásra, vagy egyéb sérülésre. Erre meg igazán semmi szükségem.

A zene sem tudott nagyon motiválni, hogy fürgébb legyek, a tegnap esti zenebona elég volt egy időre.

Na, de a lényeg, ez a hét megvan és jövő héten eggyel továbbléphetekVigyor, hajrá mindenkinek.

Doni

Ki mondta, hogy nem megy esőben?

donitimi | 2011-10-13 11:04:07 | 3 hozzászólás

Sziasztok.

Megvan az eheti második adagom is. Nem rég még én is azt mondtam, hogy jaj esik az eső, akkor ma nincs edzés. Erre ma reggel amikor a fiamat vittem az oviba esett az eső. Mivel mára úgyis terveztem futást, meg a hozzászólásaitoknak köszönhetően foglalkoztatott az esőben futás gondolata, kaptam az alkalmon, és ma nekivágtam. Bevallom, hogy azért nem szakadt nyakamba az ég, sőt a vége felé már el is állt az eső, de azért mégis csak jól érzem magam, hogy nem gondolkodtam, nem beszéltem le magam az időjárás miatt, hanem nekivágtam és végigcsináltam. És tudjátok mit?? Még jól is esett. Igazatok van, lehet esőben is futni, csak akarni kell. A második szakasznál úgy éreztem, hogy ha jégeső esne akkor sem hagynám abba, és nem adnám fel.

Ehhez a gondolkodáshoz azonban ti is kelletek. Köszönöm, hogy itt ez az oldal, nekem nagyon sokat segít.

Ma jó vagyok, kész az ebéd is a családnak, húsos rakott tészta, ez volt mára a kívánság, hát legyen, rajtam nem múlt. Délben megyek a fiamért az oviba, és élvezem vele a nap hátralévő részét, ma szabadnapos vagyok a munkahelyemen, majd péntek, szombat dolgozom. Ezért is vasárnapra tervezem a következő futást.

Végül még álljanak itt azok a dalok amelyek ma szóltak a fülembe edzés közben:

1. Groove Armada: But I feel good

2. Katy Perry: Hot n Cold

3. It's Raining men

4. Israel Kamakawiwo'ole: Somewhere over the rainbow

5. Genesis: Jesus he knows me

6. Liquido: Narcotik

7. Rolling Stones: Start me up

8. Dandy Warhols: Bohemian like you

9. When the rain begins to fall

Szép napot mindenkinek, üdv: Doni

8-dik heti adag

donitimi | 2011-10-11 10:19:44 | 1 hozzászólás

Sziasztok.

Ma legyőztem magam, és nem hagyva időt magamnak, hogy kifogásokat találjak. Beöltöztem és elmentem futni, vagyis inkább esetemben kocogni. Van egy 16 hetes edzéstervem, ma a 8-dik hetet kezdtem el. Totál jól esett, nem erőltettem meg magam, és ha még kétszer ezen a héten teljesítem ezt, akkor jövő héten jöhet a 9-dik heti adag.

Ebben az edzéstervben a futást és a sétát kell váltogatni. A 8-dik heti így néz ki, 6 perc futás, 2 perc séta, 10 perc futás, 2 perc séta, 5 perc futás , 2 perc séta, 4 perc futás és a végén séta. Simán ment és nagyon jól esett. A végén mindig hagyok még teret több sétának és ilyenkor végzek nyújtásokat is.

Hallgattam zenét közben, de a nyújtás alatt már inkább csak az erdő zaját élveztem.

Aki nem fut, nem tudja, hogy feltudja dobni az embert. Én most ezt érzem, kívánom nektek is.

Üdv: Doni

Zene nélkül mit érek én?

donitimi | 2011-10-09 17:25:55 | 1 hozzászólás

Sziasztok.

Nem ugrott be találóbb cím. Sokan, sokfélén reagáltatok a zenékkel kapcsolatban.

Leginkább a hangulatunkon múlhat, hogy feldob, szórakoztat vagy éppen idegesít egy mesterséges zajforrás a fülünkben.Tapasztalatom szerint is előfordul, hogy a környezet zajait a legjobb hallani edzés közben.

Tegnap nem írtam, de hallgatgattam azokat a zenéket amiket ajánlottatok, és ti szoktatok hallgatni. (Meg gondolkodtam az esőben futáson, de erről majd máskor.)

A Jesus he knows me nekem bejön, másnak nem, a Mama-val épp fordított a helyzet. Az, hogy rádiót hallgassak futás közben, nem vonz, viszont gyaloggalopp írta a kabaré hallgatást. Ez tetszik. Vízuális típus vagyok és elképzeltem ahogy futva röhögök, vagy röhögve futok, (kinek hogy tetszik)Vigyor. Ezt azt hiszem kipróbálom majd.

A Rhapsody of fire-t nem is ismertem, de meghallgattam, tetszik. Az persze más kérdés, hogy motivál e futás közben.

Van akit régi diszkóslágerek dobnak fel, van akit klasszikusnak számító darabok, pl.: Jean Michel Jarre: Oxigene.

Várok és szívesen fogadok tőletek újabb dalokat, zenéket, és mondjuk tizesével felteszem majd ide a blogra, hogy bárki megismerhesse, és szükség esetén használhassa, és élvezhesse futás közben. Köszi előre is mindenkinek.
Álljon is itt rögtön tőlem egy ajánlat, amit talán nem sokan ismernek: Siddharta:Ring

Nem sikerült idemásolnom a linket, sajnos. Ez egy szlovén csapat, én a szlovén határhoz lakom közel, és ők a legismertebb szlovén zenekarnak számítanak.

Holnap lesz 3 éves a fiam, Ádám. Ez most nagyon a témához tartozott, na, mindegy. Vigyor

Üdvözlet mindenkinek: Doni



Mire futtok?

donitimi | 2011-10-07 17:46:07 | 13 hozzászólás

Sziasztok.

Kérdésem volna felétek, megnéztem jónéhány album képeit itt az edzésonline-n. Sokszor látok fülest( fülhallgatót) rajtatok. Korábban olvastam, valaki azt írta, hogy tételeket tanul így. Mások meg gondolom zenét hallgatnak. Pár zeneszámot én is rátetettem a telefonomra, tegnap például hallgattam futás közben, de sokszor előfordul, hogy inkább csak zavar és ilyenkor lekapcsolom.

Mi a ti tapasztalatotok? Ez tudat alatt befolyásol, mármint, hogy zavar e vagy éppen tuningol a zene edzés közben? Természetesen a dinamikus zenék jönnek be, pl.: a Rocky zenéje, vagy a Genesis felvétele a Jesus he knows me. Ti mit szerettek hallgatni? Köszi a tippeket.

Szakad az eső, ma nincs futás, sajna.

Üdv. Doni

Időbeosztás és egy könyv(ez Fixx)

donitimi | 2011-10-04 10:01:15 | 1 hozzászólás

Don Amigonak köszönhetően rájöttem, hogy nem valami megfelelő időbeosztás szerint élek. Át kell gondolnom a napjaimat, és nem azon keseregni este, hogy na már megint eltelt egy nap és nem voltam futni. Valószínű, hogy nehéz, főleg mert a családot is figyelembe kell vennem. Meg ugye ott a munka. Szülés előtt, telente edzőterembe jártam, azóta azonban nem, nem csak időszűke, vagy más banális kifogások miatt, hanem a megélhetés miatt is.( 3 hitelt fizetünk). Szóval marad az ingyenes "poros út", és kell némi elhatározás és sok-sok kitartás.Tőlem és a családtól egyaránt.

Ami az elhatározást illeti, hamar megvan, csak egy könyv kell hozzá, de ez nem akármilyen könyv. Talán közületek is sokan ismerik. Én személy szerint a "bibliámnak" tartom, mert annyira hatásos, és nagyon szeretem, ez nem más mint : James F. Fixx: Futók, kocogók könyve. Nektek is megvan? Olvastátok? Szerintem fantasztikus, magával ragad és kiránt a székből, hogy INDULÁS!! Futás, csak a kezdet lehet nehéz, mert ha megérzed a ízét, zamatát ennek az egész futós létnek, akkor már semmi nem állíthat meg, határ a csillagos ég. Na, tessék, megint magával ragadott, imádom... Olvassátok el ti is.

Szép napot, sziasztok

Doni

Ti hogy csináljátok?

donitimi | 2011-10-01 14:15:12 | 5 hozzászólás

Sziasztok.

Munkahely, (nálunk nincs olyan hogy hétvége, vagy ünnepnap, ha beosztanak, dolgozni kell), házimunka ( családi ház, nagy kert, kutya), család (férj, gyerek, aki sajnos megint megbetegszik, szeptemberbe kezdtük az ovit, de már másodszor viszem a dokihoz). Ezek a fix dolgok.

Az lenne a kérdésem, hogy ti ezek mellé még hogyan tudjátok beszorítani a futást, mert besötétedik mire este hazaérek munkából, otthon is van teendő, örülök ha ágyba esek.

Gondolom nektek is ott a család, a munkahely és nálatok is csak 24 órából áll egy nap.Vigyor Vagy nem?

Szóval minden építő ötletet szívesen fogadok.

Üdv mindenkinek: Doni


2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (4 bejegyzés)
2011-10 hó (11 bejegyzés)
2011-09 hó (5 bejegyzés)