Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 987 644 km-t sportoltatok
anyuka fut

Kényes téma!

donitimi | 2011-11-19 15:15:15 | 14 hozzászólás

Sziasztok

3 napja írtam az ezelőtti bejegyzést, Immunerősítetek télen? címmel. Nem gondoltam volna, hogy gyakorlatilag lavina indul vele. Egy egyszerű kérdést tettem fel, és vártam, hogy megírjátok tapasztalataitokat. Aztán csak kapkodtam a fejem a napokban, hogy mivé fajulnak a hozzászólások. Bocsánatot kérek mindenkitől, hogy ennyire kényes témát vetettem fel, de a jelenlegi helyzetemben ez volt időszerű, és azt gondoltam ti, akik már tapasztaltabbak vagytok a téli sportolás és egyebek terén, hogy segíthettek. Nem volt célom, hogy bárkiből céltábla legyen, még ha értem is, hogy mi miért volt, de ezek a dolgok nem tartoztak közvetlenül a feltett kérdéshez.

Még az is megfordult a fejemben, hogy legközelebb kétszer is meggondolom mielőtt valami bejegyzést írok. Ezt irtam is valakinek üzenetben, de aztán megnyugtatott, hogy az edzésonline-osok szívesen segítenek, ha tudnak.

Valóban voltak olyanok akik hasznos tanácsot írtak. Linket küldtek vitaminkészítményekről, vagy éppen könyvismertetőt. Hasznos tudnom, hogy, amit reggel-este a Béres cseppek mellé beveszek 50mg-os C vitamint, gyakorlatolag semmire nem elég. Ezt megfontolom, ahogy azt is, amit Bozót írt a mézzel kapcsolatban. Nekem apósomék méhészkednek, szóval kéznél van az anyag. Eddig teába szoktam csak tenni, de megpróbálom a reggeli kávémba is. Éjjel, ha torokkaparás miatt nem tudok aludni, akkor is a mézet vetem be, csak úgy egy kanállal lassan leengedek a torkomon.

Tetszik amit megtudtam a vörösborról, bár nem nagyon iszok alkoholt, de amikor tavasszal kiderült, hogy vérszegény vagyok, vagy mi, szóval kevés a vörösvérsejtem, akkor is ajánlották a vörösbort. Egy este, bevallom, megpróbáltam, de másnap zavart aggyal ébredtem, szóval megárthatott, még az a gyenge 2 dl is. ( Mielőtt valaki belém köt, egyik bejegyzésem az volt, hogy Buli után nehezebb, igen akkor ittam jagert és mézes pálinkát, de ez 3 év alatt egyszer fordult elő, hogy elmentünk egy bálba a férjemmel. Jótékonysági bál volt, az óvoda javára, ahova járni kezdett Ádám fiunk.)

Summa summarum, köszönöm mindenkinek, aki valamilyen módon segíteni próbált, és ahogy valaki írta, az a legjobb recept ami nekem személy szerint beválik. Arra kell rátalálnom, és annál maradnom, mert nincs két egyforma ember, és két egyforma szervezet.

Csak itt a végén jegyzem meg, hogy remélem nem utált meg senki ezért a témáért.

A napok óta tartó köd ellenére, derűs napot mindekinek. Jó egészséget és jó edzéseket.

Üdv.: Doni

Immunerősítetek télen???

donitimi | 2011-11-16 14:27:19 | 42 hozzászólás

Sziasztok

Eltelt a kedd, nem voltam futni, kisfiam megbetegedett, nem vittem oviba, ezért nem tudtam menni futni. Jövő kedden kell visszavinnem a dokihoz, megfázott, náthás, köhög, amúgy elég jól tartja magát. Meglepő micsoda erő van ezekbe a picikékbe. Tegnap mondta az ovis dadus, hogy a 17 fős csoportból 10-en hiányoznak, és van aki rosszabb bőrben van mint Ádám fiam.

Valamit én is elkaptam, mert kapar a torkom, ami nem épp jó a munkában, lévén, hogy beszélnem kell, de majd csak rendbejön. Talán valami immunerősítő kéne? Ti szedtek valamit? Nem vagyok gyógyszer párti, de lehet kéne valami, mert ez az évem egészség szempontjából borzalom.

A napjaim most abból állnak, hogy vagy a munkahelyemen vagyok, vagy otthon a fiammal amikor szabadnapos vagyok. A férjem hajnalban megy munkába és 5-kor ér haza, már sötétedik, ezért nem tudok menni futni. Vagyis nincs bennem ahhoz elég mersz, hogy a sötét erdőbe, szántóföldön nekivágjak. Talán majd egyszer...

Vigyázzatok magatokra, jó egészségben, jó edzéseket mindenkinek.

Üdv.  Doni

Köd előttem, köd utánam...

donitimi | 2011-11-09 13:09:54 | 1 hozzászólás

Sziasztok

Újra, immáron harmadszor gyürkőzöm neki a 10-dik hétnek.( 8, 10, 6, 8 perces futások, köztük 2 perces séták) Múlt héten megint dugába dőltek a tervek. Sajnáltam nagyon, de ma már semmi nem tudott volna megállítani.

Ma futottam először ködben, jó volt az erdő közt, tényleg totál egyedül lehettem. Szükségem volt már erre. Vannak olyan dolgok az életben amiken csak ilyenkor tudok gondolkodni. Tisztázni magamban olyasmiket, amik addig napokig, hetekig fejtörést okoztak. Ma, épp ebben a ködben tisztult ki a kép számomra néhány dolgot illetően az életemben. Ez is egyik jótékony hatása a futásnak. Vigyor

A nemrég vett új futónadrág, és kabát után beszereztem egy szélálló, hosszú ujjú futópólót is. 13 euró volt, értem kiáltott a boltban, nem hagyhattam ott.

Mára ennyi, szép napot Nektek!

Doni

10-dik hét, új ruha, őszi erdő...

donitimi | 2011-11-02 12:27:11 | 3 hozzászólás

Sziasztok

Újra gyűröm a 10-dik heti adagot ( 8 perc futi, 2 perc séta, 10 perc futás, 2 perc séta, 6 perc futás, 2 perc séta, 8 perc futás, és a végén séta, nyújtásokkal).

Kicsit többet mentem mint szoktam, ezt annak tudom be, hogy nagyon jól éreztem magam. Azt hogy kicsit többet mentem úgy értem, hogy később fordultam vissza, mint szoktam.Ezért a végén többet tudtam sétálni, sőt még egy picit bele kocogtam a levezetésbe is. Nagyon szép az őszi erdő. Ezer színe van. Na, meg persze kipróbálhattam végre az új futós cuccomat, amit múlt héten vettem.Vigyor Téli futónadrág,softshell anyagból, és egy esőkabát. Eső ugyan nem esett ma, de a szél ellen is jó védelmet nyújtott.

Akárki találta ki ezeket a futónadrágokat, le a kalappal előtte. Eddig egyszerű melegítőnadrágban futottam, ami meg is felelt végül is, de amikor 15 euróért megláttam a boltba ezt a télit, nem tudtam otthagyni. Most már tapasztalom is, hogy milyen jó döntés volt. Sokkal kényelmesebb, mert nem lifeg a lába szára a bokám körül, mint a másiknak, ez eddig fel sem tűnt, de most nagyon észrevettem. Jól ment benne a futás, nem hült át a combom, kellemes volt benne hasítani, na ne túlozzunk, kocogni. Csak jókat tudok mondani róla, megérte a befektetést. Amikor végigkocogtam az előírt adagokat, azt éreztem, hogy még bírnám tovább is, illetve hogy milyen könnyűek voltak a lépések. Nem azzal foglalkoztam, hogy emelkedő vagy lejtő jön, hanem csak haladtam a saját tempómban, és nem döglöttem ki, viszont kellemesen kikapcsolódtam. Ódákat tudnék még zengeni a mai edzésről, de Ti akik szintén futtok ismeritek már jól ezeket az érzéseket.

Hajrá mindenkinek, szép napot:
Doni

2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (4 bejegyzés)
2011-10 hó (11 bejegyzés)
2011-09 hó (5 bejegyzés)