Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 658 277 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Dopping : Tiszeker Ágnes válasza az Index portál cikksorozatában

Bozót | 2014-01-06 | Nincs hozzászólás!

Az Index elektronikus hírportál doppingról szóló cikksorozatában korábban három profi sportoló vallott - név nélkül - a doppinghoz fűződő viszonyáról, véleményéről. Most dr Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője reagált néhány pontra.

Doppingszabályok és doppinghelyzet az olimpia előtt

pen | 2012-01-16 | 1 hozzászólás

A legelső átfogó doppinglistát 1971-re alkotta meg az IAAF, a Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség. A napjainkban meghatározó, mondhatni egyetemes érvényű lista pedig azóta létezik, és módosul-frissül évről évre, hogy 1999-ben létrejött - felerészben a tagországok kormányai, felerészben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által fenntartott és pénzelt - szervezet, a WADA, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség. 

Meglepetéseket ígér Londonra Tiszeker Ágnes

pen | 2011-10-24 | 7 hozzászólás

Nem kétséges, hogy a korábbi "előolimpiákhoz", vagyis az ötkarikás játékokat megelőző hónapokhoz viszonyítva a jelen helyzet - kevesebb, mint 300 nappal a londoni nyári csúcs kezdete előtt - az eddigi legígéretesebb a tiszta, értsd: doppingmentes versenyek elérésére irányuló törekvések sikerét illetően. Ez akkor is igaz, ha korábban akadtak olimpiák, ahol nem volt egyetlen doppingbukfenc sem, ám nem azért, mert minden élsportoló illegális megsegítés nélkül indult, hanem a félrelépők leleplezésére alkalmatlan, ezért vagy azért elégtelen technikának köszönhetően - na meg a valódi leleplezési szándék gyanítható hiánya miatt is. 

Óriási üzlet a doppingellenőrzés

pen | 2008-03-03 | Nincs hozzászólás!

Óriási üzlet a doppingellenőrzés, de maga a mintavétel nem hajt jelentősebb hasznot - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatója. Tiszeker Ágnes kiemelte: akár hatszor is kérhetnek mintát a doppingellenőrök augusztus elejéig a pekingi olimpiára készülő magyar sportolóktól.

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke