Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 130 963 km-t sportoltatok
Heg futása :)

Futás egy ideig hanyagolva :( 

Heg | 2011-02-27 17:01:04 | 8 hozzászólás

Hát ez van... Eddig sem volt túl jó állapotban,de most megadta magát. Valami reccsenős, majd lépésenként kattanós hangot adott a sarka, és annyi. Mármint a cipő sarka. És már éreztem ahogy talajt ér, nem úgy csillapít. 

Egy kicsit gondolkodtam felette, majd kidobtam a kukába. Tudom, ha nem dobom ki akkor addig használom amíg le nem esik a lábamról. Persze feltéve ha nem megy tönkre addig a lábam a rossz cipőtől.

Most sajnos egyenlőre úgy néz ki hogy nem tudok újat venni, így marad a séta.

Nem vagyok boldog, de inkább a lábam egészségét nézem, mint hogy mennyit tudok leadni a súlyomból.

Pfff :(

Megvan az első 10 kilis futásom :D

Heg | 2011-02-24 14:27:56 | 7 hozzászólás

Ami nem is 10, hanem 13.4 km...

Mivel a héten már többször nem lesz alkalmam futni, így arra gondoltam összeszedem minden mentális energiámat, és futok egy hosszút. Hát ez lett a vége, és roppantmód örülök neki!

Mert bár évekkel ezelőtt elég sportos életet éltem, nem gondoltam volna hogy egy ekkora távra ennyire gyorsan vissza tudok rázódni.

S hogy milyen volt? Nagyon jó... szépen egyenletes ütemben ment, csak nózit fújni sétáltam bele háromszor. A végére kicsit fáztam, aminek egyrészt a kicsit túlöltözés, másrészt az élénkülő szél lehetett az oka.

Mindent egybevetve most itt az ágyon nyújtózkodva azt mondom hogy kellemesen elfáradtam, bár futás vége felé nem is fáradtságot éreztem, hanem inkább hogy kifogyott az üzemanyag... a lábam jól bírta, és a légzéssel sem volt semmi gond.

Szuper volt !

< 90 :D

Heg | 2011-02-21 15:54:05 | Nincs hozzászólás!

Noh.. mára beraktam egy hosszabb futást, ami nekem elég hosszú volt, bár meglepően könnyen ment. Igyekeztem nagyon kis kényelmes tempót felvenni, mert ez a táv, és útvonal meglehetősen unalmas, tartottam tőle, de ment. A táv első és második harmadába beillesztettem egy-egy 200 lépésből álló sétát, inkább csak a biztonság kedvéért, szükség annyira nem volt rá. De nem bántam meg. :)

És ami számomra erősen motiváló, bár az elmúlt napokban kimaradt a sport, a munka is égetett elég kalóriát, és a kajára is odafigyeltem... szóval tudtam ha a mérlegre ráállok, akkor jóhír fog fogadni... és bizony, súlyom már nem 9-essel, hanem immár 8-as számmal kezdődik ;)

Jeeeee ;)

Csatlakozások...

Heg | 2011-02-16 22:43:43 | 1 hozzászólás

A mai sport tevékenységem először a 31-es busz elérésével kezdődött, kb 150m sprint... elértem... a fedélzeten kis szuszogás, majd mikor majdnem beért az örsre, meglátván a velünk párhuzamosan érkező 3-as villamost, már éreztem, hogy újabb kihívás került a látóterembe, az órámra néztem, 20 óra, a hév 20.35-kor indul a vágóhídról... gyors fejszámolás... talán.

Odaállok az ajtóhoz, ha megáll a busz rögtön indulhassak, elnézést kérve egy fiatalember elém kéreckedik. Tán csak nem siet? - gondoltam magamban :) Kb 100m újabb futás, a villamosra fellépő, (elém kéreckedő) srác arcán enyhe értetlenséget véltem felfedezni, mikor felnézett, és én már ott voltam :D

A 3 villamos útja bizony hosszú és zötyögős... egyre érlelődött bennem a tudat, hogy a Gubacsi végállomástól a hév megállóig az a kb 600m ismét sürgősen lekűzdendő, ha nem akarok egy órát várni a következőre... villamosról le, úton át, persze azért körülnéztem előtte, és hajrá. Ezen a hosszabb távon már érezhető volt, hogy sem a lábamon lévő bakancs, sem pedig a kezemben cipelt táska nem nagyon szponzorálja az én korai hazajutásomat :D

Lihegve és kissé ziháltan értem oda az állomásra, már csak fel kellett lépnem az éppen nyíló ajtó lépcsőjén :)

Végül pedig a Hév állomástól hazáig a 2 km séta éppen kellemes levezetése volt ennek a napnak ;)

Mérlegelés...

Heg | 2011-02-15 17:50:57 | 2 hozzászólás

Jólvanna... kíváncsi voltam :D

90... az annyi mint őőő... 2kg mínusz... 20 nap alatt. 

10 nap/1 kg szerintem jó lesz, persze tudom ez majd változik, de azt hiszem ez az ütem nem megterhelő. Csak az ahogy ezt elérem :D

Elégedett vagyok no... így mára megengedek magamnak egy pizzát a futás helyett :P

Nehéz nap...

Heg | 2011-02-14 19:08:18 | Nincs hozzászólás!

A mai napot akár le is tudhatnám , közepes elégedettséggel, hiszen kétszer megjártam a munkahelyem oda vissza :)

De mostanában nehezen alszom el, elég sok gond szakadt a vállamra, így szükséges kicsit kiütni magam hogy el tudjak aludni.

És inkább a futás, mint más... így kis szusszanás után még elmegyek futni :)

Heti összefoglaló...

Heg | 2011-02-13 20:23:39 | 2 hozzászólás

A hét második felén kicsit elúsztak a dolgok, nem volt időm már a hosszú sérákra, egyéb teendőim szétszabdalták a napomat... ráadásul most Apás hétvége volt, velem volt a kis Tündérkém, ami azzal jár, hogy ülünk, játszunk, és alszunk... akár napközben is. Így most feltétlen el kellett ma mennem futni, mert különben semmi nem lenne az alvásból a fizikai fáradtság hiánya miatt.

Jól esett.. rég futottam ekkora távot. 7,5 km mondjuk nem olyan sok, de azt hiszem a hosszú sétákkal megalapoztam a realitását. És valóban kellemesen elfáradtam. Igyekeztem lassan futni, és 3 alkalommal beiktattam 100 lépéses tempós sétát is, ami eléggé pihentette a lábam.

Ezután marad az esti futás, Lefekvés előtt külön jó, és elválasztja a munkát a pihenéstől. Régen annó még ifjú titán korolmban reggel futottam, be a munkahelyemre 8km, délután meg vissza. Most jobb az esti. Ha eljön a nyár majd lehet inkább a kellemes hajnali futást választom, de hol van még az :)

A mérleget nem fogom nézni, talán havonta... mert így is látom az eredményességét, és úgy gondolom ez a legfontosabb ;)

- 1 kg :D

Heg | 2011-02-08 18:18:22 | 9 hozzászólás

Hát, kicsit többet reméltem, de nem vagyok elkeseredve, mert a változás látványosabb, mint mérhetőbb :)

És ez eléggé motivál... ezek a hosszú séták nagyon bejönnek, főleg ebben a szép tavaszias időben.

Látszik a változás a derekamon, a hasamon, a combomon, és most már a tartásom is egyenesebb lett. 

Szóval szuper ;)

Fogy a zsírom...

Heg | 2011-02-05 23:11:27 | Nincs hozzászólás!

Kifigyeltem, furcsán gyűrődik tegnap óta, a hasamon is, meg a lábamon
is... eddig szépen elterült, egyenletesen óvta-védte kis testemet,
most helyenként már elvékonyodik, és mintha furcsa
megsemmisítő-központokba tömörülne, helyenként összpontosul, és
kitüremkedik.. persze, tudom, mert az izom alatta helyére igazodik..
de olyan fura :D

Eltelt pár nap...

Heg | 2011-02-04 16:06:25 | Nincs hozzászólás!

Hmmm, elégedetten nézem a naplómat, egyetlen nap maradt üresen, mióta elkezdtem az aktív részvételt abban, hogy hosszú és fitt életem legyen... 

Amúgy meg olyan kedves itt mindenki, köszönöm a tanácsokat és a hozzászólásokat, melyeket meg is fogadok - lásd lejjebb - de valójában igaz hogy 92 kg, az nem kevés a 179cm-hez... na de igazából az a kérdés hogy hol vannak itt a plusz kilók... mert hogy pocakom az nincs... a fenekem? hmm .. az szép kerek, mondják a csajok, de ha összehasonlítom magam azzal, amikor kb két éve voltam szintén 92 kg körül... na ahoz képes lényegesen kisebb. :D

Tehát ha jól megtapogatom magam, azért itt ott érezni, nem tagadom... és egy hidegben folytatott futás után, pontosan érzékelhető is hogy hol hideg, és hol meleg rajtam a bőr-zsír-hús :D

Szóval, a futásról letettem... egy időre, marad a séta... meg majd talán az úszás. A bringázás is jó lenne, de most kényszerűen el kell adnom szeretett kerékpáromat... (ha valakit érdekel, várom az érdeklődését )

Tehát séta... mert azt gyanítom, hogy nem csak zsír van rajtam, hanem néminemű felesleges hús is... urambocsá izom :)

De meg kell vallanom, soha nem akartam nagydarab lenni, jobban érzem magam ha kevésbé vagyok széles vállú.

Egyenlőre marad a séta, aztán ha sikerül összehoznom egy megfelelő futócipőre valót, akkor jöhet a futás. Remélhetőleg addigra már a súlyom is csökken a hosszútávú sétáimnak köszönhetően...

Táplálkozás...

Sajnos olyan élethelyzetbe kerültem, mely nem teszi lehetővé a széles skálán való mozgást, mert... mert most éppen átmenetileg igencsak szűkösek a keretek, már ha éppen vannak.Persze ez is elősegítheti a fogyásomat :D 

2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (10 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)