Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 52 198 786 km-t sportoltatok

Címketalálatok

A mozgás segíthet helyrehozni a szívroham miatt károsodott szívet

pen | 2012-11-08 | Nincs hozzászólás!

Először találtak bizonyítékot brit kutatók állatkísérletekben arra, hogy a rendszeres intenzív mozgás életre keltheti az alvó állapotban lévő őssejteket, amelyek segítségével a szívroham miatt károsodott szöveteket helyettesítő új szívizom fejlődhet ki.

Újabb tanulmány a maratonfutók szívéről

pen | 2012-01-12 | 25 hozzászólás

A napokban egy nagyobb mintán alapuló tanulmány látott napvilágot a maratonfutás egészségügyi kockázataival kapcsolatban. A New England Journal of Medicine orvosi szaklap legújabb számában bemutatott kutatás keretében 10,9 millió futó adatait elemezték, akik maratoni illetve félmaratoni versenyeket futottak az USA-ban 2000 és 2010 között. A tanulmány végkövetkeztetése az, hogy a verseny közben bekövetkező szívmegállás egyrészt ritka, másrészt pedig általában már létező szívbetegségek következménye. 

Két futó meghalt a Philadelphia Marathonon

pen | 2011-11-21 | 5 hozzászólás

Két versenyző meghalt a vasárnap megrendezett philadelphiai maratoni futóversenyen. A CBS televízió értesülése szerint az egyikük, egy 21 éves, ázsiai férfi a célban, a másik, egy 40 éves fehér férfi pedig mintegy 400 méterrel a beérkezés előtt esett össze. Rajtuk kívül még 10 versenyzőt szállítottak kórházba rosszullét miatt. 

A hirtelen szívhalál és a sport

pen | 2009-04-08 | 2 hozzászólás

Azt gondolom, hogy új világ jött... Korábban természetesen nagyon fontos volt a sportsérülésekkel és az ezzel kapcsolatos sportorvoslás. De a teljesítmények fantasztikus növekedésével, nap mint nap újabb világrekordok születésével elértük a szervezet teljesítőképességének határát, és ezzel bizony klinikai és tudományos szinten is foglalkozni kell" - mondta bevezetésként Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Szívközpontjának igazgatója, amikor Vad Dezső, MOB a honlap szerkesztője fiatal sportemberek újabb és újabb érthetően nyugtalanító tragikus elvesztéséről, a hirtelen szívhalálról kérdezte.

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke