Esti edzés2019.09.21 Szombat, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:54:41

Távolság

42.195 km Szint: 100 m

Tempó

05:34 p/km (10.79 km/h)

Edzésleírás

29.Bódva-völgyi Maraton, Edelény.

Nagyatád Ironman 2012, Nagyatád Ironman 2015, Budapest Maraton 2015,Kassa Maraton 2017, Nagyvárad Ironman 2018,Debrecen Rotary Maraton 2019 után a 7. Maraton futásom.

Krisztián beszélt rá, hogy induljak a versenyen.Egyáltalán nem volt tervben, hogy még ebben az évben 42-őt futok,de a minden szempontból vonzó Bódva-völgyi futásra végül nem volt nehéz ràbeszélni

Hasonló képpen járt Bán Attila barátom,aki szintén nem sokat gondolkodott a nevezésen,így nagy-nagy örömömre kincsem és a Zeiss csapat (10 km) mellett két nagyszerű sportbaráttal indulhattam egy versenyen.Mátészalkáról Szaki indult még félmaratoni  távon.

Az útvonal: Jósvafő, Szinpetri,Szín,Perkupa, Szalonna, Szendrő, Szendrőlád, Edelény.

Busszal vittek minket az Aggteleki Nemzeti parkhoz,innen történt a rajt.Kb 45 perc volt az út,ami egy kissé soknak tűnt.Beszéltük is a fiúkkal,ha busszal ilyen sok,milyen lesz futva..Ritka az olyan maratoni futás amely A pontból B ponta végződik.Ez nekem személy szerint nagyon tetszett.

Kb. 5 km-erenként voltak a frissítőállomások.Víz, banán, kóla hármas frissítőket szinte mindenhol fogyasztottam.Ezen kívűl 1 Iso gélt, 1 energia gélt és egy sótablettát vittem be.Ez utóbbit az energia gél után nem sokkal víz nélkül nyeltem le kb 30 km-nél,ami után kis hányinger és nyáltermelődés alakult ki,ami kissé megijjesztett,de hála Istennek a következő frissítő állomáson a már említett hármas elmúlasztotta a tüneteket.

24 km-ig Krisztiánnal és a tiszaújvárosi,mint a végén kiderült az első maratonját futó Hreskó Zsuzsannával együtt haladtunk.Próbáltam a lejtőket erősebb tempóban futni,ahol Zsuzsa le is szakadt,de az emelkedőkön mindig felzárkózott.Nagyon erős volt fizikálisan és fejben is egyaránt.

A pálya szinttérképe az elején erősen (4:30-as ezrek),majd mérsékelten lejtett,de sok volt ahogy Jani sporttárs mondaná a pici és  sunyi emelkedő.amihez mi alföldi gyerekek nem vagyunk hozzászokva.

Az utolsó 2 km-ert Zsuzsával beszélgetve,majd következett a közös célba érkezés,ahol már várt Kincsem.

Eddigi legélvezetesebb maratoni távom volt.

 

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!