Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 56 287 887 km-t sportoltatok

csak úszás - nem csak békáknak

Létrehozta: sandorbogyo  |  2006-11-18 11:22:29-kor

Nos azt szeretném ha itt csak úszásról lenne szó, mivel amugysem űzi itt mind3 sportágat.

Uszodákról, árakról, felszerelésekről, versenyekről, clubokról, és naná, hogy edzéstervekről irogassunkegymásnak

kösz
d.

sepi 2007-02-25 14:21:46 | 78
sepi képe
Holnap reggel tervezek úszni menni és kipróbálom. Ha majd nagyon csuklasz reggel nyaff, akkor tudd miért...Smile 

Előzmény: nyaff (75)  
pirgelman 2007-02-25 09:37:17 | 77
pirgelman képe

én a futásnál használatos órámmal szoktam úszni. egyetlen spéci funkciója, amit úszás közben használok, hogy 50 köridőt lehet benne rögzíteni. 100 méterenként nyomok egy részidőt, és kész. nem kell a hosszakat számolgatni, úszás végén megnézem, hogy hány részidőt nyomtam, és megvan a táv. de ha valami időre akarsz úszni, azt is megteheted, mert kiírja hogy hol tartasz az aktuális körben, így tudod, mikor jár le a pihenő.

hogy hol, és mennyiért? no, azt nem tudom. én vagy 7 éve vettem a timex ironman órámat bp-en a spuri futóboltban, kb 12000 ft-ért. manapság itt is utána lehet nézni: http://www.timexora.hu/

ahol futócuccokat árulnak, ott szerintem mindenhol lehet kapni ilyen holmit, biztos vannak olcsóbb meg drágább márkák is ezen kívül. amelyikkel ilyen sok köridőt lehet rögzíteni, az úgy sejtem, mindenképp 10e fölött lesz. 

Előzmény: pitypalatty (76)  
pitypalatty 2007-02-23 23:01:52 | 76
pitypalatty képe

köszi nyaff, én kipróbálom

pen ezek a videók szuperjók. Láttátok a pillangólábat háton? Én már el si felejtkeztem róla! na ezt is fogom csinálni.

még mondjatok tippeket, mert nagyon jók.

És végre írja emg nekem valaki, hoyg milyen órát érdemes szerezni!!!

köszi

p

nyaff 2007-02-23 21:00:13 | 75
nyaff képe

Egy gyaksi a levegővétel gyakorlásáraSurprised

Egyik  kéz elől nyújtva, mintha begipszelték volna, nem hajlik a könyök, sőt vállból még rátolsz egy kicsit. Másik kéz a popsikádat fogja, azaz a tenyereddel szépen megfogod, és ellenőrzöd, hogy meg van-e még. Fej egyenesen előre, arc a medence aljára írányul, és a fejed, azaz a füled hozzáér az elől kinyújtott kezedhez. Ez egy eléggé túlerőltetett, kicsit extrém testhelyzet. A gyakorlat a következő: kallózá-krallozás (kinek, hogy tetszik). Levegő vételnél csak a fej foldul oldalra (értelemszerűen a popsit fogó kéz/oldal irányába) úgy, hogy a törzs lehetőleg minél kevésbé forduljon el, miközben a levegő vételnél az álladdal megérinted a vállad!!!! A váll felhúzása tilos. Az elől lévő kéz eközben NE hajlítodjon és NE süllyedjen le, tehát célszerű az első időben a fordító fejet ráfektetni. Levegő vétel után fej alaphelyzetbe vissza, levegő vízbe kifúj, majd gyakorlatot ismétel. Egy hossz jobbra, egy hossz balra.

Ha jók lesztek, elárulom a folytatást, jó gyakorlást!!!Nyaff-nyaff, tetszeni fog!   Belefulladás előtt a csokikat tessék rámHáTé-kázni  Smile

sandorbogyo 2007-02-23 08:59:37 | 74
sandorbogyo képe

jó a link, minden rendes háztartásba jól jön pár ilyen videó ;)

éniskösz 

Előzmény: pen (73)  
pen 2007-02-22 22:19:18 | 73
pen képe

Ha ez még nem volt: egy csomó rövid úszós videót lehet megnézni itt:
http://www.goswim.tv/videolist.php

Nem csak az alaptechnikát mutatják be, hanem a mozgás javítását célzó gyakorlatokat is.

pitypalatty 2007-02-22 15:09:02 | 72
pitypalatty képe

Sziasztok!

Kipróbáltam a 20X100-at kis pihenőkkel, de azt hiszem ellazáskodtam, majd legközelebb jobban figyelek. Nekem is hiányzik az edző a sípjával a partról, vagy az üvöltés hogy gyerünk gyerünk gyerünk. No mindegy, tényleg kell az óra. De milyen és honnan?

zolee

Az s betűt fentről nézve rajzolod, nem vertikálisan. úgy értettem, hoyg amikor beteszed a kezed elől a vízbe akkor nem rögtön magad alá hajlítod anem van egy rövid mozdulat,a mikor nyújtott kartegyszerűen a vállad felé kijjebb tolod. Ezt úgy hívták hogy "vizet fogsz". És azért van rá szükség, mertha rögtön belülről indítod a tempót nem optimálisan használod ki a húzás erejét.

Belezavarodtam? Nanaá! Egy pillanat alatt emg tudnám mutatni hoyg mire gondolok.

Szép napot mindenkinek!

pitypalattyCool

pirgelman 2007-02-22 12:57:33 | 71
pirgelman képe
pár éve lementettem az összes gyorsúszósat, majd megnézem, talán megvan még otthon valamelyik bitkupac alatt. tényleg elég jók voltak.

Előzmény: atom (70)  
atom 2007-02-22 12:28:06 | 70
atom képe
Sajnos nem eleven, csinos edzőlány, ráadásul angolul beszél, de szerintem igen hasznos ez az oldal. (Sajnos a videokhoz már nem lehet jöttmentként hozzáférni, pedig azok is nagyon jók voltak, amíg voltak :-(.)

Előzmény: zolle (69)  
zolle 2007-02-21 11:19:56 | 69
zolle képe

Akkor vágjunk bele a részletekbe. ;-)

3. pont oké, azt szoktam csinálni

2. pontnál a tolási szakaszt értem, és figyelek is már rá, a többi nem annyira világos.

1. - próbálok nem csóválni ;-))

Kérdés:

1. Milyen mélyre kell meríteni miután a kéz a vízbe ért? Vagy egyből hajlít a könyök és húz be szinte vízszintessen? Valahogy így lenne értelme az "S" betűnek, nem?

Bár abban a bizonyos doksiban ezt írják: "

Gyakori hiba a húzó/toló szakaszban a kar túlzott kinyújtása, illetve a könyök túl csekély behajlítása. Ezenkívül negatív hatása van a test hossztengelyétől túl távoli karhúzásnak és a túlságosan test melletti karmozgásnak is.

" Tehát valami arany középút kell?

A lényeg, úgy tűnik az, amit Atom szeretne. Kell egy oktató az úszáshoz. ;-)

Előzmény: pitypalatty (66)  
zolle 2007-02-21 10:34:57 | 68
zolle képe

Hát ismét csak köszönetet kell mondanom a tanácsokért.

Lassan már annyi mindenre kell figyelnem, hogy elsűlyedek. ;-))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: pitypalatty (66)  
atom 2007-02-20 22:12:05 | 67
atom képe
Én meg nem merek magamtól belefogni... félek, hogy hibásan rögzülnének a mozdulatok... kéne egy megértő, melegszívű, barátságos, gumitürelmű edző, aki lebeszélné a vizet arról, hogy el akarjon nyelni, miközben gyorsúszással próbálkozom...

Előzmény: zolle (65)  
pitypalatty 2007-02-20 18:08:35 | 66
pitypalatty képe

Sziasztok!

Köszi a segytséget, tényleg jó a távfelosztás. Időre is úsznék csak sajna nincs órám. Nektek milyen órátok van? Hol szereztétek be? És mennyiért? (Nekekm  valami olcsó kéne, mert a heti 5 uszodabelépő így is elég húzós.)

Amit a technikával küzdőknek mondhatok. Megnéztem a lapot, lehet hoyg szözsi vagyok, de érthetetlen. Viszont egyszerűen ami hiba szokott szerintem lenni a gyorsnál:

1.Láb: 1. lógatja 2. csóválja maga után 3. levegővételnél behajlítja a bokáját

2. kar a vízben: 1.elől beledobja 2. nem fog vizet (hiányzik az S betű teteje) 3. nem használja ki a tolás szakaszát, és hamarabb kikapja a vízből

3. kar a víz felett: nem emeli eléggé szépen ki.. ezt nem tudom olyan pontosan megfogalmazni, de azt tudom hogy technikázásból a hónaljérintés és a söprögetés tud segíteni rajta.

No okoskodtam hátha valaki hasznára válik. :-)

Szép estét!

pitypalatty

zolle 2007-02-20 08:53:56 | 65
zolle képe

Húú Pirgelman, remélem ezt nem tőlem kérded?. Én csak egy nagyon amatőr úszó vagyok, aki szinte teljesen magától tanult úszni. Mindig lestem / lesem a víz alatt, hogy hogyan is kell ezt ;-) ill., olvasgattam utána (pl.: www.tar.hu/ironman/uszas.html ), kértem tanácsokat (mint itt is) és eddig jutottam. De még Én is csak küzdök a 20 perc felé. ;-) Most sajnálom, hogy nem tanultam fiatal koromban versenyszerűen úszni, de már ez van.  :-)

Ha jól sejlik bennem, nekem nem marad a levegővétel alatt végig elöl a kezem. De talán arra kell törekedni. Van az a gyakorlat, amikor mindkét kéz elöl van és mindig csak az egyikkel húzol és visszazárod a másik mellé - na ilyenkor tulajdonképpen a levegővételnél is kitartjuk elöl ugye az egyik kezünket, amihez majd visszazárjuk a másikat.

Hát remélem, azt hiszem, vannak itt "vér profi úszók" és írnak még nekünk okosságokat. ;-)))

Előzmény: pirgelman (64)  
pirgelman 2007-02-19 19:50:53 | 64
pirgelman képe

Hát, kérlek, én is szeretnék 20 perces ezrekkel küzdeni. Azt hiszem, ha sikerülne egyszer ennyi idő alatt egy kilométert úsznom, azonnal kimásznék a partra és egy rajtkőhöz ütögetném a popómat örömömben. Smile

Gyorsan kérek is tanácsot, hátha sikerül pár másodpercet faragni a 23 perces tempómból. 

Az a(z egyik) bajom, hogy úgy érzem, amikor levegőt veszek, akkor a kartempóm tök erőtlen, valahogy nem találom a fogást a vízben, csak kalimpálok. Van valami gyakorlat, amivel ezt lehet fejleszteni? Illetve hogyan illik a levegővételt időzíteni? Kell-e egyáltalán az előrenyújtott karral bármit csinálni levegővétel közben, vagy csak utána kell indítani a húzást?

Előzmény: zolle (63)  
zolle 2007-02-19 16:19:21 | 63
zolle képe

Hú, kicsit elmaradtam az olvasással.

Köszönöm a technikát javító hozzászólást. Jelenleg 20-22 perc körüli ezrekkel küzdök. Nem hiszem, hogy sokra viszem, de tartani a 20 percet 5 km-en keresztül, már tetszene. ;-)

Előzmény: tapirka1014 (55)  
sandorbogyo 2007-02-19 16:04:57 | 62
sandorbogyo képe

Meg lehet tekinteni a békéscsabai senior verseny kiírását itt!

Szerencsére a hosszúhétvégére esik, péntek-szombati napra. Jelentkezhetnek szabadúszók is, csak a kiírásnak megfelelően kell nevezni.

tapirka1014 2007-02-19 15:37:25 | 61
tapirka1014 képe

Megnézegettem az oldalakat, eredményeket - gratulálok, jó kis eredményeid vannak! - és mit láttam!

Ha esetleg arra vetemednék, hogy újra induljak uszodai úszsóversenyen, akkor ugyanaz az ember kalapálna el csúnyán, aki már gyerekkoromban is csúnyán elkalapált szinte mindig: Schönek András
Akkor ő Veszprémben úszott, én Balatonfűzfőn. Az eredményeit nézegetve ő nem hagyott 15 évet, bár nem is edzi magát halálra, annak idején is ilyesmi időket úszott. Talán még egy kicsit jobbakat is.

Engem is főleg a hosszútávúszás része érdekel a dolognak. A hosszú és a nagyon hosszú. Ehhez egyelőre kicsit fejleszteni kell az ultrafutással kétdimenzióssá sorvasztott felsőtestemet, de nyáron már valószínűleg jöhetnek a különféle átúszások (velencei tó, fertó tó, balaton....). Bár, amint újra kezdhetek futni, az úszás háttérbe fog megint szorulni, de addig ez a fő szám, itt kell célokat kitűzni...

Előzmény: sandorbogyo (60)  
sandorbogyo 2007-02-18 17:30:31 | 60
sandorbogyo képe

heló!
Ez valóban már seniornak számít, de én elsődlegesen nem azért járok a seniorokkal, hanem mert a hosszútávúszást is szeretem.

Azt tudom ajánlani, hogy menjél fel a erre a honlapra, mely félhivatalosan a seniorúszók honlapja. Itt vannak  versenykiírások is és eredmények is. Tudtommal nem feltétlenülkell klubhoz tartozzál, hogy indulhass, viszont sokféle előnye van a csapatversenyzésnek. 

Azt tudom ajánlani, hogy nézzél ki magadnak egy klubot, vagy vedd fel a kapcsolatot többel is, menj el  nézd meg hogy ki , mit, hogy csinál és dönts hogy kérsz-e a csapatversenyzésből vagy sem. 

A nevezési díjak versenyenként 500 ft/versenyszám szokott lenni és szinte midnen hónapban, az ország kül részein (+ külföldön) rendeznek senior versenyeket.

Itt ezen az oldalon megtalálod összegezve a tavalyi versenyeket is.

üdv
dz.

Előzmény: tapirka1014 (59)  
tapirka1014 2007-02-18 14:40:41 | 59
tapirka1014 képe

dzenisz,

az adatlapja alapján 16 éves és triatlonozik....

Más:
Olvastam korábban, hogy indultál szenior úszóversenyen. Megnéztem, annyi idős vagy mint én. Kicsit utánajártam a neten, látom, hogy ez már úszásban seniornak számít. Fura, én futásban vagyok otthon - de most egy makacs sérülés miatt marad az úszás - ott 35-től kezdődik a senior. 

Hogy vannak ezek a senior versenyek? Indulhat minden ágrólszakadt, mint egy futóversenyen, vagy valami úszóklubnak klell, hogy tagja legyek?
Kell hozzá versenyengedély vagy más?
Hogy vannak a nevezési díjak? Versenyenként, vagy számonként?

Persze mindez egyelőre csak elméleti kérdés, amíg nem tudok újra rendesen úszni, úgyis csak álmodozok ilyesmiről. Viszont úgy tűnik elmúlt a 15 éve tartó úszásundorom, újra szívesen járok úszni. Persze lehet, hogy azért, mert most csak ez a lehetőségem van.... 

Előzmény: sandorbogyo (58)  
sandorbogyo 2007-02-18 12:18:38 | 58
sandorbogyo képe
Mielőtt megpróbálnék választ adni a kérdésedre, feltennék egy pár kérdést:
hány éves vagy és mi a célod az úszással?

Előzmény: szentedani (53)  
szentedani 2007-02-18 10:55:26 | 57
szentedani képe

ok akkor megpróbálom lejjebb vinni 

tapirka1014 2007-02-18 10:35:09 | 56
tapirka1014 képe

szentedani,

attól függ mire?  :-)

Én 14 éves koromban ennél 1-2 másodperccel lassabb 100 méterekkel teljesítettem a Balatonátúszást, és az edzőm még morgott, hogy ilyen laza tempóval mentem végig, ő meg elengedett egy edzésről.

Ma, 16 évvel később, 3 héttel az újrakezdés után örülük, mint majom a farkának, hogy sikerült 9 perc alá vinnem az 500 méteremet. 

Ha komolyan gondolod az úszást, akkor gyengécske idő ez, ha lelkes amatőr vagy, akkor nagyon komoly eredmény. 

tapirka1014 2007-02-18 10:29:52 | 55
tapirka1014 képe

zolle,

Ha technikára szeretnél gyúrni, akkor íme egy-két ötlet:

Mindkét kar előrenyújtva, erős lábtempó. Egyik karral húzol, szépen szabályosan (nem le a mélybe egyenes karral, hanem enyhén behajlítva végig a törzsed alatt) , amikor kiveszed a kezed a vízből, megérinted a combodat. Nem áll meg a mozgás, csak az ujjadat végighúzod a combodon. Ez azért kell, hogy teljesen végigvidd a kartempót, ne kapd ki idő előtt a vízből. Szépen, magas könyöktartással, nem oldalracsapva előreviszed a karod és berakod a másik kar mellé, ami végig nyújtva volt elöl.
Néhány lábtempó, majd ugyanez a másik karral.  

Az már tüdőkapacitás kérdése, hogy minden kartempóra veszel-e levegőt, vagy minden másodikra, harmadikra,  ahogy érzed.

Csinálhatod úgy is, hogy egy hossz csak az egyik karral, egy hossz csak a másikkal.

Ezerféleképpen variálható, a lényeg, hogy ennél a gyakorlatnál ne a sebességre figyelj, hanem a kartempó kidolgozására.  

Előzmény: zolle (51)  
sepi 2007-02-17 21:27:31 | 54
sepi képe

Hát én elfogadnámSmile Viccen kívül ez igen jó szerintem...

szentedani 2007-02-17 16:52:00 | 53
szentedani képe

szerintetek 400m en 5.45 az jó?  

sandorbogyo 2007-02-14 13:22:06 | 52
sandorbogyo képe

Pitypalattynak az volt a gondja, hogy nem fárad. Ez azt feltételezi, hogy valamennyire jó kell legyen a kondija.
Ha te 7 karcsapásos úszás után léghiánnyal küszködsz, akkor neked nincs szükséged kül. nehezítésekre, hogy elfáradj. Tehát neked inkább alapozási edzéstervre lenne szükséged, ami egészen más tál süti.

Emellett az amit leírtam, nem 7szentség és kihangsúlyoztam, hogy kiki fantáziájára van bízva hogy hogyan nehezítse meg saját sorsát.

Ugyanúgy várom én is tippeket másoktól és én is szívesen megosztom itt a neten talált edzésmintákat. 

Előzmény: zolle (51)  
zolle 2007-02-14 11:21:12 | 51
zolle képe

Egy apró kérdés, egy kezdőtől. A végét nem értem a dolognak: "ha technikára akarsz összpontosítani nagyon ajánlóm annak a fárasztóbb verzióját. 800-1500m.es hosszon úgy csíszolni a technikát, hogy közben csak 5 vagy 7 karcsapásra lélegzel és bukóval fordulsz. ráadásul minden 4. táv erős...szal lehet fokozni."

Ettől hogyan javul a technika? Ha csak 5., 7. karcsapásra veszek levegőt, az egy fárztó, "fullasztó" állapotot idéz elő, ami kapkodásra ösztönözhet, és esetleg nem a technikára való figyelésre, nem?

Egyébként Én nagyon béna vagyok úszásban és akármit próbálok a technikámon csiszolni, nem haladok gyorsabban. Tehát Én örülök ezeknek a tanácsoknak. :-) Már vettem teknőcöt is, de valahogy azt kell, hogy mondjam, ha valakinek rossz a technikája, azon az sem segít. :-))) Én vagyok a példa sajna. ;-) :-(((( A résztávos dolog tetszik, és a pihenőidős tanácsok is nagyon jók, köszi, csinálni fogom.

Előzmény: sandorbogyo (50)  
sandorbogyo 2007-02-13 14:39:12 | 50
sandorbogyo képe

Azt tudom ajánlani egyrészt, hogy nézzél szét, hogy van-e senior úszócsapat a városban. Mindenképpen jó, mert csapatban lehet edzeni, meg versenyre járni.

Másrészt ha egyedül edzel, oszd meg a távot.
Pl. 4-600 bemelegítés ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy bejáratott motorral és egészségesen tudjál kifáradni a későbbieknek ;)
utánna jöhetnek a variálások a távokkal. 4x400, 10x200, 10x100, 20x50 összevissza variálva mindenkinek a fantáziájára bízva. A legfontosabb viszont az, hogy mennyi pihenőidőt diktálsz magadnak. Ha fejlődésre vagy erősődre hajtasz és nem kikapcsolódásból csinálod, akkora pihenőidőt kell rövidíteni. Pl. a menetidő 1/4-e alatti szünetidő erősnek számít. (pl. ha úszol 10x100-at, és 100-on 1:20-1:30akat úszol, akkor a szünetidő 20 mp körül kéne legyen. ennek megfelelően 1:40 v. 1:50-es indulással kéne úszni a 100akat:garantáltan elfáradsz.) Természetesen feltételezi az óra használatát. 

Ezentúl külön lehet csak kéz vagy csak lábra edzeni. Meg ott a gyilkos pillangó. Pl. a 10x50-be bármikor be lehet szúrni minden 3. vagy  4. hossznak egy pillét.

Másik variálási lehetőség: minden 2. 3 vagy 4. hosszat erősebb tempóban úszni.

Pl. ha technikára akarsz összpontosítani nagyon ajánlóm annak a fárasztóbb verzióját. 800-1500m.es hosszon úgy csíszolni a technikát, hogy közben csak 5 vagy 7 karcsapásra lélegzel és bukóval fordulsz. ráadásul minden 4. táv erős...szal lehet fokozni.

Előzmény: pitypalatty (49)  
pitypalatty 2007-02-13 09:50:47 | 49
pitypalatty képe

szia Sepi!

Annak nagyon örülnék ha tennétek fel edzésterveket. Tudom, hogy ezek személyre, meg kis csoportokra szabottak. Én 2200 és 3500 méter között szoktam úszni alkalmanként attól függően hogy 40 vagy 70 percem van, gyakorlatilag minden úszásnemben tudok. pillangózni csak módjával, a kedvencem a gyors. Nem szoktam pihenőt tartani, és sok lábat csinálok. Mivel mindig ugynaz a forgatókönyvem valahogy úgy érzem, hogy már nem tudom maximálisan kihasználni az időt. Már nem tudok úgy elfáradni mint 2 hónapja. Célom nincs nagyon, eleinte csak a szülés utáni regenerálódás volt, aztán rákaptam az ízére és csinálom tovább. Bár mondjuk jó lenne valami versenyre elmenni, mint pl balatonátúszás v ilyesmi. De nem létszükséglet. Ha edzéstervet nem tudtok csinálni, akkor nekem az is tök jó lenne, ha valami szakirodalmat tennétek fel, tehát hogy hol lehet ezeknek utánanézni. Mert  a gyerekek edzésére nyilván nem járhatok, nagyjából azt hiszem a 12 évesek szintjén lehetek :-))). Viszont félek, hogy magányos farkasként magamre maradok, és lemorzsolódok.

Szóval örülök, hoyg legalább van ez a honlap.

pitypalatty

sepi 2007-02-13 05:23:53 | 48
sepi képe

Szia pitypalatty! Üdv az oldalon.

Sejtettem, hogy előbb-utóbb előjön az úszó edzésterv kérdés. Nehéz dolog, mert nem egyszerű összerakni egy általános úszedzéstervet. Nagyon függ attól ,hogy ki-milyen számban mennyire tud úszni és mire készül. Azért megpróbálunk hamarosan felrakni valamit.

Üdv,

Sepi

Előzmény: pitypalatty (47)  
pitypalatty 2007-02-11 16:23:01 | 47
pitypalatty képe

sziasztok!

Most találtam rátok. Én Kecskeméten vagyok. Két uszodába is járok. Hétvégén a nagyba (a régi denevéresbe)korán reggel, hétközben esténként meg a Református Gimnázium uszodájába. Az egy kicsit nehéz ugyan, hogy az egyik 25-ös a másik 50-es, de meg lehet szokni a folytonos akklimatizálódást. Jól lehet úszni, nincsen tömeg.

Nekem csak 40 percem 1 órám van az úszásra mert rohanok haza  a babómhoz, ezalatt olyan 2,5 - 3,3 km-t szoktam úszni. Ez nem igazán hosszútáv, bár érdekelne hogy mennyit bírnék. Igazából nekem valami edzéstervre lenne szükségem, mert mostmár hiába bukózok, lábazok stb, úgy érzem nem tudom maximálisan kihasználni a rendelkezésemre álló időt.

Vannak valami edzéstervek az interneten? Ti hogy eddzetek?

p

sepi 2007-01-28 17:42:38 | 46
sepi képe
Városmajor utcai Általános Iskolában lévő uszodába valamikor be lehetett járni. Az pár perc séta a Moszkva tértől..

Előzmény: ikeriker (45)  
ikeriker 2007-01-28 14:24:17 | 45
ikeriker képe

ill. a moszkva térről könnyen megközelíthető, olcsó uszodát!

köszi! 

ikeriker 2007-01-28 14:06:35 | 44
ikeriker képe

sziasztok!

tud valaki Budapesten, a moszkva tér környékén olcsó uszodát?

köszi! 

sandorbogyo 2007-01-22 07:39:10 | 43
sandorbogyo képe

Nos ott voltam Debrecenben és tényleg időnként eluralkodott a káosz, főleg a váltóknál. Az is előfordult, hogy a szervezők már ordibáltak a kihangosítóba, mindannyiunk derülésére. Nekünk (bp. delfinek) 2 váltónevezésünket is eltökítették, így végül a lányokkal úsztunk együtt, mindez pedig annyira megbontotta a rendet, hoyg a végén a mix váltóban a lányaink 5 percen belül 2x kellett ússzanak.

Én nem tudom elképzelni,hogy a mai műszaki felszereltséggel (notebook, nyomtató, időmérő redszer) hoyg lehet elérni azt a negetiv csúcsot, hogy órákkal később hírdessenek eredményt egy-egy számban)

A legmegdöbbentőbb az volt mégis, hogy a vadiúj uszodában nincs külön férfi és női öltöző, a női zuhanyok nem működtek rendesen emiatt végül egy teljes saláta keletkezett, mert mindenhol vegyes társaság alakult ki a zuhanyzónál meg az öltözőben. A másik dolog, hogy előre megmondták, hogy vigyünk polifont vagy nyugágyat magunkal?! Ott ki is derült, hogy a lelátó le van lakatolva (valószínüleg + költség lett volna a szervezőknek) ezért a medence szélén sátoroztunk le.

Összességéban jól telt a társaság miatt ésszintén jó volt, hogy kiválóan lehetett melegíteni a 25m-es medencében. Másik nagyon örvendetes dolog az volot, hogy voltak annyira bátrak, hogy betegyék az 1500m-es (800m nőknél) számot is ami nagyon nagy sikernek örvednett figyelembe véve a rengeteg induló!!

"röviden" ennyi ;)

dzenisz 

Előzmény: spongyabob (42)  
spongyabob 2007-01-21 17:12:29 | 42
spongyabob képe

Kedves dzenisz és mindenki!

voltam a debreceni versenyen, nem tudom, mit szeretnél tudni róla - a többi versenyhez hasonlítva kicsit vontatott, mondhatni kifogásolhatóan megszervezett verseny volt, sok résztvevővel. A  www.ujbudasenior.hu oldalon a versenyek fülön találsz hazai és nemzetközi rendezvényeket, ha gondolod, szemezgess.Cool Jó úszást mindenkinek - ha Budai oldalon kapna kedvet valaki akkor Fehér Fóka a Camponánál vagy Kondorosi Albertfalva kitérőnél. Tongue out 

sandorbogyo 2007-01-18 10:08:14 | 41
sandorbogyo képe
Kiváncsi vagyok, van-e itt valaki, aki megy 20-21-i debreceni senior úszó versenyre.

Odemas 2007-01-13 18:50:53 | 40
Odemas képe

Segítség!!!

Bezárt az összes uszoda a környezetemben. Aki tud Siófok 20 km-es körzetében legalább 25m-es medencét az legyen szíves sikítson!

sandorbogyo 2007-01-08 22:19:08 | 39
sandorbogyo képe

Volt valaki Balatonfűzfőn az uszodai hosszútávún?
Mentem volba próbából, de sajna túl közel volt az ünnepekhez ... 

sepi 2007-01-08 15:01:00 | 38
sepi képe
Ájdonnóvátárjútókingöbát.Smile

Előzmény: pen (37)  
pen 2007-01-08 14:40:50 | 37
pen képe
És uszi után a szaunában sem Fonyódot emlegetted, á dehogy :o)

Előzmény: sepi (34)  
obor 2007-01-07 18:59:44 | 36
obor képe
Hogyan lehet az úszást alig várni???? :-)))) Hajrá!

Előzmény: sepi (34)  
obor 2007-01-07 18:58:38 | 35
obor képe
Én is ott vettem tavaly. 2,5-ös. Nincs vele gond.(már ha kijelenthetem ezt egy használat után:-)))) Talán csak annyi,h felül paszentos, a hasam tájékán meg egy kicsit buggyos. De dolgozom a pocakosodáson :-))))

Előzmény: sandorbogyo (33)  
sepi 2007-01-07 17:45:24 | 34
sepi képe
Holnap, hosszú idő után újra megyek úszni. Király lesz, már alig várom. Természetesen triatlonverseny meg sem fordult a fejembenSmile  
sandorbogyo 2006-12-19 11:59:04 | 33
sandorbogyo képe

voltam a Dechában a hétvégén. Kissé céltalanul léptem be, de gondoltam megnézem a neoprén felhozatalt. Megdöbbentett, hogy milyen sokféle van: búvár, szörfös sőt kájtos is, mindenféle vastagságban. Sajnos úszó neoprén nincs, de akibeéri egy köztes megoldással is az 15 rongyért már vehet egy triboard (vagy mi a neve) neoprémet. Szerintem úszásra is alkalmas, de kérdés mennyire enged a vállnál. Anyaga egyébként váltott 2-3-4 mm-es gumis (sima) felületű anyagból van.

Egyébként most kb 50%-os az engedmény a szezonhoz képest. 

lee 2006-12-16 13:48:52 | 32
lee képe
lee 2006-12-16 13:47:16 | 31
lee képe

Én is találtam egy jónak tűnő versenyt:

Fertő-tó átúszás:
2007.július.7
táv:3,8 km
www.fertotoatuszas.com

sandorbogyo 2006-12-08 10:11:54 | 30
sandorbogyo képe
bocs... 10km-es

sandorbogyo 2006-12-08 10:10:20 | 29
sandorbogyo képe

Igazán örvendenék, ha összejönne a decemberi 100km-es felkészítő pancsolás.

Drukkolok nektek Zsolt!