korpaZASZ futás

2012.05.27 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:20:05

Távolság

21.1 km Szint: 68 m

Tempó

03:48 p/km (15.81 km/h)

Pulzus

Átlag
165
Minimum
0
Maximum
172

Edzésleírás

EREDMÉNYEK

BLOG

Keszthelyi Kilométerek Félmaraton 2012-05-27

Idén az első verseny, amivel nem vagyok elégedett. Akkor is, ha ez eddig a legjobb keszthelyi időm és tavaly ugyanitt feladtam a maratont a kánikulában.

 

Leginkább azért bánom a dolgot, mert ki tudja, mikor lesz ennyire kellemes idő (mindössze 20 fok körül árnyékban) még egyszer és talán a fordított irány is kedvezőbb némileg, hisz az emelkedés hosszabb, de lankásabb, mint alapesetben lenni szokott (68m szint volt összesen, ami azért már nem teljesen nulla).

 

Rengeteg ismerős, ideális bemelegítés, remek hangulat, szóval ezekre biztosan nem foghatom, de megígérem, hogy a végéig azért saját érdekemben kitalálok valamit:)

 

A rajt után elmentek az erősek és a gyorsabb váltók, pedig még én is 3:40-nel átlagoltam 5km-ig. A gond már itt jelentkezett, mert fáradtak a lábaim – a táv negyedénél! Azaz biztosan nem a mérsékelten meleg tett be, hisz ennyi időt egy szaunában is le kéne tudni futnom...

 

Már itt közel álltam a mentális feladáshoz, azaz valahogy’ lefutni lazább tempóban azt a sok maradékot. Az sem tette helyre a lelki békémet, hogy az előttem lévők el-, a mögöttem tempózók pedig mintha rámfutottak volna (ez a fordítóknál látszott).

 

Azért lenyomtam a kört, a végén a lankás emelkedővel (pár néző ismerősnek mutattam is, hogy game over esete forog fenn), aztán mivel a féltáv mégiscsak 39:30 lett, gondoltam, akkor még érdemes küzdeni egy kicsit.

 

Érdekes módon a második kör messze nem a fáradtságról, hanem inkább a lassulásról szólt. A dobogós maratonosok és egy félmaratonos is megelőzött (bár magyar szinten jó nevek mind), nagyjából ennyi történt. A végén, ha ránézek legalább egyszer az órámra, befértem volna 1:20 alá, de ez csak részletkérdés.

 

A vége:

 

1:20:05, 21.1km (68m szint) 3:48-as/165BPM átlag, négy részben:

3’40”/164

3’50” /166

3’50” /165

3’52” /166

 

Abszolútban 12. hely (korcs. 4.), kb. 600-an indulhattak egyéniben, nők és férfiak egyarán.

 

Összefoglalva:

Nem a helyezés, de még csak nem is az időm, sokkal inkább az ’érzés’ miatt tartom kudarcnak a versenyt. Egyszerűen nem lehetnének fáradtak a lábaim néhány kilométer után. Aztán, ha már egyszer összekapom magam, ne legyen egy perccel lassabb a második fele és legalább a maratonosokra tudjak kapaszkodni...

 

No mindegy, csütörtökön csináltam egy keményebb edzést 3x1km hegyi résztávval, remélhetőleg azt nem tudtam teljesen kipihenni (mondjuk akkor meg az a gáz :) ), vagy csak megérkezett Old Sam (öregszem)...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 21.1 00:00 0.00 70 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

empirke képe

empirke 4420 napja

Gratulálok, ez azért így is nagyon kemény lett, bár jobbat is tudsz, nyilván.

A fényképek, amiket a blogba raktál, nagyon jók! Kicsit irigylem a mezőny elejét, annyira jó képeket csinálnak rólatok, megvan a mozgásotokban az a dinamika, amitől annyira energikus a fotó is. :)

 

zsolaaa képe

zsolaaa 4420 napja

Kiöregedtél... lehet hogy a csúcson kellett volna abbahagynod ? :)Szerintem többször kéne hosszabbat futnod mert 15km-es futásokkal nehéz egy félmaratonra készülni (nem mintha nem futnál eleget de az egy óránál hosszabb futásokhoz szükséges állóképességgel van a gond) (Mondom én aki félmaratont is alig tudnák most lefutni)

Viszonylag sűrűn edzel tehát minden izmodat átmozgatod mégis a rövidebb távokhoz vagy szokva szerintem.

Az is lehet hogy a regenerációval van gond, ciklizálnod kéne 3 hét terhelésnövelés után egy pihenőhét

 

Maros Ervin képe

Maros Ervin 4421 napja

Gratulálok én is!

yeppster képe

yeppster 4422 napja

Szia, gratulalok, latod ezert nem adok en neked mindig 5csillagot. Nagyon szepet mentel igy is, de jovoheten Te fogod uralni a palyat. Kar, hogy mem futottunk ossze, bar en ketszer is lattalak a forditok miatt.

running Laca képe

running Laca 4422 napja

Gratulálok! Igen rajtam is Garmin 405 volt! A legjobb, legpontosabb óra a világon!!! Sajnálom hogy nem jöttél oda! Senki sem zavar, jó lett volna váltani pár szót!!! Majd legközelebb!:)))

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4422 napja

...csak félmaratont, Dóri,  azért nem mindegy. A kisfiúcska is nagyon édes és milyen nyugis (látszólag), férjeduraddal már kiveséztünk külön is minden témát :)

 

Amúgy bezárhatnám a boltot, ha a még 3 éven aluli lányom is lenyomna fogócskába, akármilyen verseny után is:)

 

ikerkaszat képe

ikerkaszat 4422 napja

Aranyos volt a parton, amikor a kislányoddal fogocskáztál:-) Mintha nem is futottál volna aznap egy 1:20-as maratont. Személyesen már megtettem, de itt is gratulálok:-)

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4422 napja

Nedus, nem tudnád kisebbre venni a betűtípust? :)

Nem sikerült sajnos, majd irok róla még talán ma. Azért köszi nektek.

zsolaaa képe

zsolaaa 4422 napja

Én is gratulálok!

nedus képe

nedus 4422 napja

GRATULÁLOK A SZUPER IDÖDHÖZ ( 1:20 !!!!!! ) ÉS A HELYEZÉSHEZ !!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!