A férfiak hosszútávján nem indult az olimpikon Parti András, így is komoly tétje volt a versenynek az összetettet illetően. Buruczki Szilárd ért elsőként célba, majd így nyilatkozott: „Azért jöttem, hogy nyerjek. Fél távig egy négyfős bolyban haladtam elöl, majd sikerült elszakadnom a többiektől. A pálya vége igen technikás volt, tetszett. Az összetettet illetően sajnálom, hogy a visegrádi, második állomást ki kellett hagynom a térdem miatt, így elúszott a tavalyi címvédésem, de a két bajnoki cím kárpótol. Na és a négy állomásból az utolsó kettőt megnyertem."

A második - harmadik helyen kéz a kézben jött be Melts András és Grósz Béla, akik nem csak eredményük miatt kerültek a kamerák kereszttüzébe. Speciális, öltöny-viseletbe illő mezükkel is felkeltették az érdeklődést, mint mondták, Buruczki iránti tiszteletükből öltöztek „alkalmi" viseletbe a záró futam alkalmával.


Az összetett T-Mobile Top Maraton sorozatot hosszútávon végül Blazsó Márton nyerte (Contact SE, Pécs), aki ezúttal nem érezte magát kirobbanó formában, ennek ellenére hatodik helyen ért célba, mely elég volt a tabella első helyének megőrzéséhez. "Múlt héten sokat kivett belőlem a világbajnokság, öt és fél órás küzdelem volt, 3800 méter szintkülönbséggel. Nem voltam ma fizikálisan topon, biztonságra törekedtem. Annak ellenére tudtam megnyerni az összetettet, hogy a négy állomáson, négy különböző bringával álltam rajthoz" - értékelt az összetett győztes.

"Jobban sikerült a szezon, mint korábban gondoltam volna; tavalyhoz képest sokat fejlődtem. A mai versenyen az volt a taktikám, hogy az első emelkedőn ellépjek a többiektől és győztesként érjek célba. Mátrai győzelmemmel bebiztosítottam az összetett első helyet is " - nyilatkozta a befutó után Dósa Eszter.

A Mátrában a verseny után hirdette ki a szövetség a Magyar Kupasorozat eredményeit a maraton szakágban. A férfiaknál Blazsó Márton, Parti András, Buruczki Szilárd, míg a nőknél Módos Gabriella, Dósa Eszter és Dr. Cseh Veronika lett a sorrend.


Forrás és kép: http://www.mob.hu